
Bladerdeegtaartje
Indruk maken met een lekker gebakje is altijd leuk en natuurlijk ook lekker. Met dit bladerdeegtaartje zul je dan ook niet de plank misslaan en zal je je bezoek lekker verwennen.
Bladerdeeg is een ingrediënt waarmee je alle kanten op kan. Ook is het makkelijk te kopen, want elke supermarkt verkoopt wel bladerdeeg. Daarom vinden wij het ook zo leuk om er telkens wat anders van te maken.
We hebben lang over dit recept nagedacht, dus we zijn ook heel blij dat we het met jou kunnen delen!
Connect met ons op ons Instagram account: @Nieuwlevenonline. En laat ons weten hoe jouw bladerdeegtaartje is gelukt!
How to:
Ingrediënten:
*10 roomboter bladerdeegvellen *Poedersuiker * Crème diplomaat *Frambozen *Verkruimelde meringue schuimpjes
Bereiding bladerdeeg:
STAP 1: Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de bladerdeeg vellen ontdooien.
STAP 2: Snijd een rondje uit met een diameter van ongeveer 13 cm. Leg ze vervolgens op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Prik gaatjes met een vork in het bladerdeeg en bestrooi ze lichtelijk met poedersuiker. De suiker zorgt ervoor dat er een gekarameliseerd laagje ontstaat op het bladerdeeg.
STAP 3: Bak ze voor 15-20 minuten of totdat ze goudbruin zijn en laat ze hierna afkoelen.
STAP 4: Als het gebakken bladerdeeg is afgekoeld, kan je de taartjes gaan maken. Pak als eerste een bladerdeegrondje en spuit er toefjes crème diplomaat op met een spuitzak. Leg er wat halve framboosjes op en strooi wat verkruimelde meringue eroverheen. Leg er vervolgens nog een bladerdeegrondje op. Herhaal dit tot je drie lagen hebt.
STAP 5: Geniet ervan en deel het met anderen!
Tips & tricks
TIP 1: Bladerdeegvellen
Je kan de bladerdeegrondjes ook een dag van tevoren maken en ze bewaren in een luchtdicht bakje. Je kan stukjes bakpapier tussen het bladerdeeg leggen, zodat ze niet op elkaar blijven plakken.
Van de stukjes bladerdeeg die overblijven als je een rondje eruit snijdt, kan je ook nog wat maken. Neem de restjes en maak er een nestje van door het bij elkaar te pakken en het te vormen naar een cirkel. Deze kan je samen met de bladerdeegrondjes afbakken. Zo kan je ook deze stukjes bladerdeeg gebruiken en serveren met wat crème, framboosjes en meringue poeder.
TIP 2: Het eten van een bladerdeegtaartje
Zo’n gestapeld taartje ziet er heel leuk uit, maar kan wat moeilijk zijn om te eten. Neem je er een hap van zoals een hamburger, dan krijg je hetzelfde als bij het eten van een tompouce. Namelijk dat de vulling via de andere kant ontsnapt. En hetzelfde krijg je als je het aansnijdt.
Daarom is de beste manier om het als volgt te eten: Neem een laagje van je taartje af, zodat je gemakkelijk in 1 hap toch alle elementen proeft. Dus dan heb je een bladerdeegrondje, crème, framboosjes en wat meringue poeder.
TIP 3: Meringue poeder
Bij de supermarkt kan je kant-en-klare meringue schuimpjes kopen om daarvan je poeder te maken. Maar je kan ook ons recept voor meringue kisses volgen, vooral als je ook zelf de crème diplomaat maakt en eiwit overhebt.
Hoe bewaar ik de bladerdeegtaartjes?
Je kan de taartjes in principe 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast in een luchtdicht bakje. Houd er wel rekening mee dat het bladerdeeg na verloop van tijd niet zo knapperig meer is.