Citroencrème tartelettes

De tijd gaat echt supersnel. Maar gelukkig kost dit recept niet veel tijd en kan je het lekker snel tussendoor maken. Citroencrème tartelettes zijn lekker en fris om van te genieten. Van dit recept kan je alleen maar smullen! 

De lemon curd zorgt voor een zoete citroensmaak zonder dat je het zuurtje verliest. En in combinatie met mascarpone en slagroom heb je een heerlijk romige vulling in de bladerdeegbakjes. Deze vulling is zo heerlijk dat het zelfs lekker is voor op je American pancakes!

Laat ons weten wat je van het recept vindt en deel het resultaat op Instagram en tag @Nieuwlevenonline in jouw bericht!

How to

Ingrediënten:
*10 roomboter bladerdeegvellen *1/2 cup mascarpone *1/2 cup lemon curd *1 cup gekoelde slagroom *4 tbsp poedersuiker *ei *250 gram frambozen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius en haal de bladerdeegvellen uit de verpakking.
  2. Pak een muffinvorm erbij en vet deze in met boter. Plaats daarna de bladerdeegvellen in de muffinvorm en druk de randjes goed aan. Prik gaatjes met een vork aan de onderkant en zijkanten, zodat ze niet opbollen tijdens het bakken. Bestrijk hierna het bladerdeeg met een geklopt ei. Ten slotte plaats je ze in de oven voor 20 minuten, of totdat ze goudbruin zijn. Daarna is het belangrijk dat ze helemaal afkoelen. Haal de bladerdeegvormpjes na 10 minuten uit de muffinvorm en laat ze daarna verder afkoelen.
  3. Ondertussen kan je beginnen aan de citroencrème. Voeg de mascarpone en poedersuiker toe in een kom en mix het met een mixer op de middelste stand totdat het glad is. Voeg daarna de lemon curd toe en mix het totdat het weer een geheel is. Giet daarna langzaam de slagroom toe en mix het op een lage snelheid totdat het mengsel wat dikker is. Verhoog hierna de snelheid geleidelijk naar de middelste stand en daarna de hoogste stand, totdat er zachte pieken ontstaan. Plaats het mengsel in de koelkast totdat je de gebakjes gaat vullen.
  4. Pak de bladerdeeggebakjes erbij. Schep de citroencrème erin met een lepel en verdeel de frambozen over de gebakjes. Als laatste kan je de gebakjes nog bestrooien met wat poedersuiker.

Tips & tricks

TIP 1: Het fruit

Je kan de frambozen heel makkelijk vervangen door gesneden aardbeien of blauwe bessen. Dus je kan kijken wat je in huis hebt of wat je lekkerder vindt.

TIP 2: De slagroom

Het kloppen van slagroom lukt het beste wanneer de slagroom koud is en koud blijft. Een trucje dat je hiervoor kan gebruiken, is om de kom waarin je de slagroom gaat kloppen in de koelkast te zetten, zodat die ook goed koud is. En natuurlijk is het ook handig om de verse slagroom te bewaren in de koelkast en deze er pas uit te halen wanneer je begint met kloppen.

Hoe bewaar ik de citroencrème tartelettes?

Je kan de citroencrème tartelettes het beste meteen eten, zodat het bladerdeeg nog lekker knapperig is. Om te voorkomen dat de bakjes zacht worden, kan je de bladerdeegbakjes apart bewaren van de citroencrème. De bladerdeegbakjes kan je van tevoren bakken, laten afkoelen en dan bewaren in een luchtdichtbakje. Dit zorgt er wel voor dat de bakjes niet meer zo knapperig zijn. Om dit tegen te gaan kan je ze 5 minuten in de oven opwarmen op 175 graden Celsius.

De citroencrème kan je ook van tevoren maken en in een kom bedekt met vershoudfolie bewaren in de koelkast. Als de structuur van de crème vloeibaarder is geworden, kan je het nog even opkloppen met de mixer. Vervolgens kan je de bakjes gaan vullen en serveren!

Enjoy!

Tags:
Next Post

De plaats van worship – deel 2