Warme chocolademelk met zuurstokjes
In de winter is het altijd fijn om uit te kijken naar heerlijke, warme chocolademelk. Of je het nu drinkt op de schaatsbaan, tijdens het shoppen of thuis op de bank; het blijft een knusse en warme ervaring.
Deze warme chocolademelk is speciaal en kan je dus niet zomaar uit een pak halen. Het niet zo geheime ingrediënt is namelijk een aantal zuurstokjes, die je smelt door de chocolade heen. Deze zuurstokjes geven de chocolademelk een heerlijke, niet overheersende mintsmaak.
Dit recept is het ideale drankje om je weer op te warmen na een koude winterdag of om lekker te drinken wanneer je de kerstboom optuigt.
Laat ons weten wanneer jij warme chocolademelk het meest waardeert. Connect met ons op ons Instagram account: @Nieuwlevenonline.
How to:
Ingrediënten
*200 ml gekoelde slagroom *100 gr melk chocolade *100 gr pure chocolade *1 l halfvolle melk *1/2 tsp zout *8 zuurstokken met muntsmaak (4 voor decoratie) *cacaopoeder *slagroomspuit
Hier is een korte beschrijving hoe jij zelf deze heerlijke warme chocolademelk met zuurstokjes kan maken.
STAP 1: Doe de 4 zuurstokjes in een zakje en sla ze kapot.
STAP 2: Verhit de slagroom in een pannetje en breng langzaam aan de kook tot je bubbeltjes ziet aan de rand van de pan.
STAP 3: Voeg daarna de pure en melk chocoladestukjes toe. Roer totdat ze helemaal gesmolten zijn en voeg daarna het zout toe.
STAP 4: Giet nu geleidelijk de melk erbij en roer tot één geheel.
STAP 5: Voeg vervolgens de zuurstokjes toe en roer totdat deze helemaal gesmolten zijn. Laat het 10 minuten afkoelen.
STAP 6: Schenk de chocolademelk in de mokken en spuit er een toef slagroom op. Strooi er wat cacaopoeder overheen en doe er als laatste een zuurstok in.
Tips voor succes
Deze chocolademelk is een succes door de juiste combinatie van pure chocolade en melkchocolade. Misschien houd je niet van pure chocolade. Wees dan niet bang, want de pure chocolade overheerst niet en wordt gebalanceerd door de smaak van de melkchocolade. Wij vinden dat 1:1 verhouding van pure chocolade en melkchocolade de beste chocolademelk maakt. Twijfel daarom niet langer en probeer het uit.
Check van tevoren dat de zuurstokken de mintsmaak hebben en niet de fruitige smaak. De mintsmaak van de zuurstokjes geven een extra dimensie aan de smaak zonder dat deze overheerst. Houd je veel van chocola met mintsmaak? Dan kan je er ook voor kiezen om 1/8 tsp pepermuntextract toe te voegen, wanneer je de slagroom hebt verwarmd.
Hoe bewaar ik de warme chocolademelk met zuurstokjes?
Je kan de warme chocolademelk in de koelkast bewaren voor 1 dag. Laat de warme chocolademelk helemaal afkoelen en giet deze in een luchtdicht bakje of een kan met een deksel. Wanneer je de chocolademelk weer wilt drinken, kan je deze opwarmen in een pannetje op laag vuur tot je bubbeltjes ziet aan de rand van de pan.